Site Overlay

Leopard 1A5 DK1

JDRVP’s Leopard 1, individnummer 62.448, var en af de 110 Leopard 1 kampvogne, som ankom til Danmark i den anden større leverance af Leopard 1, i perioden 1992-94. Kampvognen er en Leopard 1 A5 DK1 version, som har været udstationeret på Balkan, men det som gør den specielt interessant er, at 62.448 var en af de tre danske kampvogne, som var i kamp i forbindelse med den nok så omtalte “Operation Bøllebank”.

Vognen har været i JDRVP’s pleje og varetægt siden 2010, Vognen blev efter overtagelsen istandsat, til stort set komplet SFOR-standard. Den har været udstillet ved flere arrangementer på Dragonkasernen, samt ved diverse træf og udstillinger flere steder i landet.

Udover dette køretøj har JDRVP’s Leopard-gruppe tidligere klargjort Leopard 1 udstillingskampvogne til både Holstebro Museum og Dragonkasernen.

Hvis du er interesseret i at høre mere om JDRVP’s Leopard-gruppe, så kontakt Kim Leerhøy fra JDRVP’s bestyrelse. Hvis du vil vide mere om Leopard 1 generelt, så kig evt. på www.armyvehicles.dk